В Житомирі пройшли заходи до 113-річчя з дня народження С.П.Корольова

У Житомирі 12 січня відзначали 113-у річницю з дня народження геніального космічного конструктора Сергія Корольова.

Цього дня  на майдані ім. С. Корольова з почесною вартою та оркестром вшановували видатного земляка посадовці з міськради та ОДА, військові, громадськість, представники Житомирського національного агроекологічного університету – ректор Олег Скидан, проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку Іван Мартинчук, викладачі та студенти.

Учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятника Сергію Корольову на майдані його імені та до погруддя С. Корольова біля Музею космонавтики. Далі всі охочі  відвідали Музей космонавтики, де презентували зореліт «Еней».  

Довідково: Сергій Корольов – український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики. Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

У 1970 році в м. Житомир було відкрито меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. А з 1987 року функціонує Музей космонавтики імені С. П. Корольова.

Навчально-науковий центр космічних технологій

Поліського національного університету,

10008, м. Житомир,

бульвар Старий, 7.

space.center.zt@gmail.com

 

ЦЕНТР КОСМІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ